INFO

Lasten liikennekaupunki tarjoaa lapsille ja perheille mahdollisuuden harjoitella turvallista liikenteessä liikkumista sekä teoriassa että käytännössä.

Koulujen lukukausien aikaan syksyllä ja keväällä liikennekaupungin toiminta on päivisin tarkoitettu 1-3-luokille ja esikouluryhmille ennakkovarauksesta. Syksystä kevääseen iltaisin ja viikonloppuisin liikennekaupunkiin voi tulla harjoittelemaan omilla välineillä, jos liikennekaupunkia ei ole varattu yksityis- tai järjestökäyttöön. Varaustilanteen voi tarkistaa varauskalenteristamme.

Kesäisin koulujen loma-aikoina ma-to kaikki lapset (kyseisenä vuonna 5-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat) osallistuvat tasatunnein alkavaan opetukseen. Lapsi voi osallistua yhteen teoriatuntiin päivän aikana. Käytännönharjoittelun jälkeen pidetään puolen tunnin tauko, jonka jälkeen voi vielä osallistua käytännönharjoitteluun seuraavan ryhmän kanssa. Kesäaikaan perjantait ja sunnuntait ovat ikärajattomia perhepäiviä, jolloin liikennekaupungista saa käyttöön joko polkuauton tai polkupyörän kypärineen. Perhepäivinä ei ole opetustunteja vaan mukana tulevat aikuiset ohjaavat ja opastavat lasta. Kesätoiminta on maksutonta.

Liikennekaupunki on toiminut vuodesta 1958 lähtien. Ensimmäiset liikenneopettajat olivat poliiseja ja vuodesta 1979 lähtien toiminnasta on vastannut Helsingin kaupunki.