Opettajille

Liikennekaupungin opetuspaketteja voivat varata esikouluryhmät sekä 1.-3.-luokat. Paketit ovat helsinkiläisille päiväkodeille ja kouluille ilmaisia.

Eskareille opetusta on tarjolla lokakuusta maaliskuun loppuun. Koululaisten opetusta on huhti-toukokuussa sekä elo-syyskuussa. Tarkemmat aikataulut ja ohjeet varauksille julkaistaan myöhemmin näillä sivuilla sekä Facebook-sivuilla.

 

Esikoululaisten liikennekoulussa perehdytään turvalliseen liikkumiseen liikenteessä jalankulkijana. Opetuksen sisältö koostuu tärkeimmistä jalankulkijan ja pyöräilijän liikennesäännöistä, kuten liikennemerkeistä, suojatien ylittämisestä, käyttäytymisestä liikenteessä, sääntöjen merkityksestä, turvallisten reittien valitsemisesta sekä vuodenaikojen vaikutuksesta liikenteessä liikkumiseen.

Teoriaopetuksen lisäksi on käytännön harjoittelua jalankulkijana sekä polkuautoilijana.

Liikennekoulu on kolmiosainen. Yksi opetuskerta kestää noin tunnin. Käytännönharjoittelu tehdään liikennekaupungissa ulkona eli huomioitavaa on säänmukainen varustus.

 

Koululaisten liikenneopetuksessa perehdytään turvalliseen liikkumiseen liikenteessä jalankulkijana ja pyöräilijänä.

Opetuksen sisältö koostuu tärkeimmistä jalankulkijan ja pyöräilijän liikennesäännöistä, kuten liikennemerkeistä, suojatien ylittämisestä, sääntöjen merkityksestä, turvallisten reittien valitsemisesta sekä vuodenaikojen vaikutuksesta liikenteessä liikkumiseen.

Teoriaopetuksen lisäksi on käytännön harjoittelua polkupyöräilijänä. Koululaisten liikenneopetus kestää 1-3-luokilla 1,5 tuntia.