Kevään 2019 eskareiden liikennekoulut varattavissa NYT!

Lasten liikennekaupungin kevään 2019 (8.1-29.3.2019) esikouluryhmille tarkoitetut liikennekoulut tulevat varattavaksi 28.11.2018 klo 8.00 alkaen. Kevään aikana liikennekoulun voivat varata eteläisen, läntisen, keskisen ja pohjoisen alueen sekä ulkopaikkakuntalaisten ja yksityisten päiväkotien esikouluryhmät. Koillisen, itäisen ja kaakkoisen alueen päiväkodit ovat vuorossa syksyllä 2019. Helsinkiläisille esikouluryhmille liikennekoulu on maksuton.

Liikennekouluun kuuluu etätehtävä sekä kaksi vierailua liikennekaupungissa. Vierailut varataan Varaamo-järjestelmän kautta verkossa. Varauksia ei oteta vastaan puhelimitse.

Vierailut kestävät yhden tunnin, jonka lisäksi voitte halutessanne syödä retkieväät tiloissamme. Tunnin aikana esikoululaiset opettelevat lasten tärkeimpiä liikennesääntöjä sekä teoriassa että käytännössä. Käytännön harjoittelussa liikutaan ulkona, säässä kuin säässä, sekä jalan että polkuautoillen. Ennakkotehtävä kannustaa lapsia miettimään mitä liikennesääntöjä on olemassa ja miksi. Tunnille voi osallistua maks. 25 lasta. Opetuskielenä on suomi, ruotsinkielisistä liikennekouluista tiedotetaan erikseen.

Varausjärjestelmä on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa voit varata yhden vierailukerran kalenterista. Kun olet varannut ensimmäisen vierailuajan, saat sähköpostiisi viestin, jossa annetaan ohjeet ja linkki toisen vierailun varaamiseen. Viestin saapuu pian, noin 1 min sisällä varauksen tekemisestä, tässä välissä ei kannata poistua tietokoneen äärestä. Toisen opetuskerran varattuasi saat kahden arkipäivän sisällä sähköpostiisi viestin, joka toimii varauksen vahvistuksena. MUISTA VARATESSASI MERKITÄ ”TILAISUUDEN KUVAUS”-KOHTAAN 3 TIETOA: PÄIVÄKODIN NIMI, RYHMÄN NIMI SEKÄ LASTEN LUKUMÄÄRÄ! Jos nämä tiedot puuttuvat tai ryhmältä löytyy vain 1 varaus, varaus perutaan automaattisesti.

Huomioithan että Varaamo-järjestelmä vaatii sisäänkirjautumista, joka onnistuu Helsingin tai Espoon kaupunkien työntekijöiden henkilökohtaisilla tunnuksilla (ne millä kirjaudutaan sisään tietokoneelle) sekä YLE-, Facebook- tai Google+-tunnuksella. Huomaathan että yhdellä tunnuksella voi varata liikennekoulun kahdelle ryhmälle. Helsingin kaupungin päiväkotien yhteiskäyttötunnukset toimivat myös.

Lisätietoa varaamisesta tai liikennekoulusta voi kysellä lasten.liikennekaupunki@hel.fi tai 09 310 89047

Huomioithan että seuraava linkki toimii vasta 28.11.2018 klo 8.00 alkaen! Varausjärjestelmään pääset tästä: https://varaamo.hel.fi/resources/av5qdb7oi6lq

Terveisin,

Liikennekaupungin väki