Millaista on olla kesätöissä Lasten liikennekaupungissa?

Olimme kesätöissä lasten liikennekaupungissa 13.7.–10.8.2016. Ennen töihin pääsemistä oli tietenkin haastattelu, jossa esitettiin monia kysymyksiä. Tärkeimpiä olivat kenties se, olimmeko valmiita opettamaan pieniä lapsia, ja olimmeko työskennelleet lasten kanssa aikaisemmin. Töihin pääsemistämme avittivat myös hygieniapassit, isostodistukset ja kahvilanpitotaidot.

Jo ensimmäisenä työpäivänä meidät otettiin hyvin mukaan työporukkaan. Työilmapiiri oli todella hyvä ja työhön perehdyttäminen oli rentoa ja perusteellista. Ensimmäisenä päivänä seurailimme oppitunteja sivusta, mutta pian olimme jo valmiita pitämään niitä itsekin.

Työtehtäviimme joka päivä kuului polkuautojen ja pyörien laittaminen ulos, oppituntien pitäminen, kävijöiden vastaanotto portilla, ulko- ja sisätilojen siistinä pitäminen, katujen lakaisu ja nurmikoiden sekä kukkien kastelu, lasten vahtiminen ja ohjaaminen puistossa sekä kaluston kunnossa pito. Kioskin pitäjän tehtävänä on myös keittää aamulla kahvit ja teevesi sekä laittaa myytävät tuotteet esille. Asiakaspalvelu on koko ajan läsnä työssä, mutta onneksi hankalia asiakastilanteita tulee hyvin harvoin ja yleensä kaikki ovat mukavia.

Työmme on erittäin monipuolista ja aika lentää kuin siivillä. Tuntien pitäminen on hauskaa ja lasten kanssa kommunikointi mukavaa. Työssä saa olla ulkona erittäin paljon ja aurinkorasvaa kului kesän aikana roppakaupalla. Säästä riippuen aurinkoisina päivinä saattaa olla erittäin kiireistä ja sateisina päivinä aika kuluu sisällä järjestelyyn ja siivoukseen. Paras puoli työssämme on lasten kanssa oleminen ja se, kuinka näemme heidän oppivan liikennesäännöt. Työporukka lasten liikennekaupungissa on hyvin vastaanottavainen ja ahkera, ja ilmapiiri on kesätyöntekijöillekin erittäin mukava.

Kesätyöterveisin Ruska Lamminen ja Noora Hakulinen.

20160728_151250