Pokémon goes Narinkkatori 21.7.2016

IMG_20160722_174106

Helsingin Kampin Narinkatorilla järjestettiin 21.-22.7.2016 Pokémon GO-tapahtuma. Pokémon GO on äskettäin Suomessakin julkaistu kännykälle ja tabletille tarkoitettu peli, jossa pelaajat kulkevat reaaliajassa kartalla ja metsästävät virtuaaliolentoja, pokémoneja. Pelissä voi myös haastaa toisia pelaajia saleilla ja kerätä erilaisia esineitä merkittäviltä paikoilta, kuten esim. patsailta tai rakennuksilta, löytyvistä PokéStopeista. Peli on saavuttanut huikean suosion ilmestymisensä jälkeen ja näkyy myös Helsingin katukuvassa jo nyt pelaavien nuorien ja aikuisten muodossa.

Pääsin mukaan tapahtumaa järjestämään aivan sattumalta, kesätyöpaikkani lasten liikennekaupungin kautta. Lähdin torstaina noin yhden aikaan liikennekaupungista ja kävelin Narinkkatorille, jossa valmistelut olivat jo kovassa vauhdissa. Heti tapahtuman virallisesti alettua kahdelta porukkaa alkoi virrata. Torilla oli säkkituoleja, latauspisteitä ja karkkikulhoja, ja innokkaat pelaajat jäivät pelailemaan ja juttelemaan keskenään. Pidin myös hetken heille tietovisaa, josta oli mahdollisuus voittaa leffalippuja. Yhteishenki oli erittäin hyvä ja tuntemattomatkin saivat heti jutun juurta yhteisestä harrastuksesta. Myös englantia pääsin puhumaan.

Puoli neljältä lähdimme vetämään noin viidentoista-kahdenkymmenen hengen ryhmälle nappausretkeä, jonka tarkoituksena oli kierrellä Helsingissä ja nappailla pokémoneja. Aluksi tarkoituksena oli tulla lasten liikennekaupunkiin ja takaisin, mutta matka osoittautui liian pitkäksi ja päädyimme kiertämään Töölönlahden. Pysähdyimme tuon tuostakin nappaamaan osittain harvinaisiakin virtuaaliotuksia ja tapasimme matkalla myös monia muita yksittäisiä pelaajia. Uusiin ihmisiin tutustuminen oli erittäin helppoa, kun keskustelun pystyi aloittamaan vain helpolla kysymyksellä; ”Mihin tiimiin sä kuulut?”

Päivän aikana tuli yhteensä käveltyä melkein 20 kilometriä ja pokémonejakin nappailtua lähemmäs seitsemääkymmentä. Kaikilla oli mukava tunnelma ja myös liikennekaupunki pääsi esille, kun muistutimme pelaajia siitä, että pelistä huolimatta pitää muistaa kiinnittää huomiota liikenteeseen eikä vain tuijottaa kännykän näyttöä sokeana ympäristöstään. Kierroksen jälkeen johdatimme pelaajat takaisin Narinkkatorille ja oma työpäiväni loppui siihen, joten kiittelin kaikkia järjestäjiä ja lähdin sitten kävelemään kotiin päin. Päivä oli erittäin mukava ja opettavainen uusi kokemus.

Ruska Lamminen 16v