Kesätyöpaikan plussat ja miinukset

Minua pyydettiin kirjoittamaan tänne blogiin, ja ajattelin kertoa kesätyöni plussista ja miinuksista. Näin ensi vuoden kesätyöläiset tietävät, miksi tänne kannattaa/ei kannata hakea.

Aloitan työpaikan plussista, joita onkin melko paljon, sillä olen itse tykännyt työstäni. Ihan ensimmäisenä plussana mieleeni tulee mahtavat työkaverit. Täällä tutustut varmasti ihaniin uusiin ihmisiin, sekä muihin kesänuoriin että vakituisiin työntekijöihin. Tämä on asia, joka tekee ainakin minun työpäivistäni paljon hauskempia. Työpaikan ilmapiiri on myös ollut ihanan kannustava, joten töihin on kiva tulla.

Seuraavaksi paras asia täällä on ollut lasten kanssa työskentely. Suurin osa meillä käyvistä lapsista on aivan ihania ja välillä aika hassujakin. Joka tunti tulee uusi ryhmä opettelemaan joko polkuautoilua tai pyöräilyä ja perhepäivinä ihmisiä tulee ja lähtee jatkuvasti, mikä takaa vaihtelun. Tämä on myös asiakaspalvelutyö eli saamme olla koko ajan ihmisten kanssa tekemisissä. Joskus se on vähän raskasta, mutta käytännössä kaikki asiakkaat ovat tosi mukavia, mikä tekee heidän palvelemisestaan mukavaa.

Yksi kiva juttu on myös ulkona oleminen. Olemme melkein koko ajan ulkona kaupungissa vahtimassa polkuautoilevia tai pyöräileviä lapsia tai tekemässä muita hommia, mikä on mielestäni näin kesäaikaan paljon kivempaa kuin sisällä nököttäminen. Tietysti välillä on sateisia ja kylmiä päiviä, jolloin olisi mieluummin sisällä, mutta sille ei voi mitään. Vaikka tämänkään kesän säät eivät häikäisevän hyviä ole olleet, on ulkona olemisesta ollut paljon enemmän iloa kuin harmia. Myös työympäristö on aivan ihana, pikku kaupunki on todella suloinen ja olen tykästynyt työntekijöiden taukotilaan, joka on mielestäni hyvin kotoisa.

Uskon saaneeni täällä paljon hyödyllistä kokemusta ihan oikeaa työelämää ja yleisesti tulevaisuutta varten. Olen pitänyt ensimmäisestä viikosta lähtien useampia oppitunteja päivässä; polkuautotunteja maanantaisin ja tiistaisin ja pyörätunteja keskiviikkoisin ja torstaisin. Olen saanut tästä varmuutta esiintymiseen ja uskaltauduin opettamaan monia lapsia myös ruotsiksi, vaikkei se vahvin puoleni olekaan. Englantia tulee myös silloin tällöin puhuttua vieraskielisten asiakkaiden kanssa, mikä on tietenkin vain hyödyksi.

Miinuksia en ihan hirveästi keksinyt, mutta kai niitä joka työpaikalla ainakin muutama on. Ihan ensimmäiseksi tuli mieleen sade, mutta sille ei valitettavasti voi mitään. Ongelmia voivat aiheuttaa myös hankalat asiakkaat, joita on kuitenkin todella harvoin, eikä kesätyöntekijöiden tarvitse hirveästi huolehtia heistä. Täällä työpaikalla tulee myös seisoskeltua aika paljon, mihin kuitenkin tottuu pian. Kiirettäkin välillä riittää jos on paljon asiakkaita, mikä on oikeastaan hyväkin asia, sillä kiireiset päivät tuntuvat kuluvan nopeasti.

Jos kiinnostuit vähänkin Liikennekaupungissa työskentelemisestä, kannattaa sinun ehdottomasti hakea tänne töihin ensi kesänä! Hauskaa loppukesää kaikille 🙂

Lotta (16 v, kesätyöntekijä)