Oppituntien pitäminen

Minua pyydettiin kirjoittamaan blogikirjoitus tuntien pitämisestä. Oppitunnit ovat siis tasatunnein alkavia tunteja jotka kestävät yleensä 10-20 minuuttia. Kesto riippuu kuitenkin aina lasten määrästä ja siitä kuinka paljon he kysyvät kysymyksiä. Maanantaisin ja tiistaisin pidetään normituntien lisäksi myös polkuautokoulu aina klo. 15.30, ja keskivikkoisin ja torstaisin polkupyöräkoulu klo. 15.30.

Oppitunti perustuu kuvasarjaan josta lapset katsovat kuvia, ja ohjaaja sitten selittää kuvasta asiat jotka pitää tietää. Se on aika helppo homma, mutta aluksi se tuntui pelottavalta.

Ensimmäiset kaksi päivää kun olin täällä en vetänyt ollenkaan oppitunteja, olin vain mukana kuuntelemassa ja oppimassa. Kolmantena päivänä olin jo valmis vetämään oppitunteja, mutta päätin työkaverini kanssa että vetäisimme ensimmäisen yhdessä. Se meni hyvin sillä mitään ei jäänyt sanomatta. Jompikumpi muisti aina sanoa sen mitä toinen ei. Kun vedin ensimmäisen tunnin yksin minua jännitti, koska toinen työkaverini tuli tunnille kuuntelemaan miten minulla menee. Olin onneksi valmistanut lunttauslapun missä luki kaikkien kuvien keskeiset asiat, eli katsoin sitä aina vähän sivuvilmällä. Eka tunti meni hyvin! Hyvä minä 🙂

Sen jälkeen olen vetänyt joka päivä noin kaksi tuntia jos ihmisiä riittää. Ainut mikä joskus jännittää on kun lasten vanhemmat tulevat myös tunnille. Pelkään joskus että he kysyvät minulta jotain mitä en tiedä, tai että sanon jotain väärin. Kaikki vanhemmat ovat kyllä olleet tosi mukavia. Tunnit sujuvat tosi hyvin koska se tuntuu jo luontevalta.

Varmaan paras asia tunneista on, kun tulee ihania lapsia jotka eivät pelkää vastata kysymyksiin. Lasten suista tulee aika hauskoja juttuja joskus ja joskus rupeaa melkein hymyilyttämään 😀

-Christel

11651134_1076799629014370_1235826092_n

11419731_1076799495681050_554734308_n